NHL-kausi 2024–25 alkaa – Odotukset uudelle kiekkokaudelle

NHL-kausi 2024–25 käynnistyy 4 lokakuuta 2024, ja jääkiekon ystävät ympäri maailmaa virittäytyvät seuraamaan urheiluliigan uutta kautta. Tällä kaudella on luvassa uusia tulokkaita, tuttuja kasvoja uusissa joukkueissa, sekä vanhoja konkareita, jotka tavoittelevat jääkiekon himotuinta palkintoa, Stanley Cupia.

Syksyn myötä starttaava kausi tuo mukanaan monia mielenkiintoisia elementtejä, jotka pitävät fanit otteessaan huhtikuun pudotuspeleihin saakka. Katsotaanpa tarkemmin, mitä kaikkea tuleva NHL-kausi tuo tullessaan.

Kansainvälisiä pelejä ja uusia joukkueita

NHL-kausi 2024–25 alkaa, kun Buffalo Sabres ja New Jersey Devils kohtaavat kauden avauspeleissä Prahassa, Tšekissä, 4. ja 5. lokakuuta osana NHL Global Series -otteluita. Tämä tarkoittaa, että kauden ensimmäiset ottelut eivät tapahdu perinteisesti Pohjois-Amerikassa, vaan Euroopassa, mikä laajentaa NHL:n kansainvälistä näkyvyyttä ja vetovoimaa. Myös Suomi pääsee mukaan osaksi tätä, kun Florida Panthers ja Dallas Stars kohtaavat Tampereella marraskuussa. Näin ollen kausi alkaa selvästi kansainvälisissä merkeissä.

Kausi on täynnä jännittäviä tapahtumia, kuten perinteinen Winter Classic Chicagossa sekä helmikuussa järjestettävä 4 Nations Face-Off -turnaus, jossa NHL-pelaajat Kanadasta, Yhdysvalloista, Suomesta ja Ruotsista kilpailevat toisiaan vastaan valmistautuessaan vuoden 2026 olympialaisiin.

Kauden suurimpia muutoksia on Utah Hockey Clubin mukaantulo, joka korvaa Arizona Coyotesin. Utah on uusi tulokas liigassa, ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka uusi joukkue suoriutuu ensimmäisellä kaudellaan. Jää nähtäväksi, onnistuuko Utah yllättämään sekä asiantuntijat että fanit ja tuomaan uutta energiaa liigaan. Utahin joukkueen suoritukset voivat joko nostaa heidät yllättäjäksi tai asettaa heidät uuden tulokkaan haasteiden eteen. Useat vedonlyöntisivut netissä ovat jo alkaneet tarjota kohteita kauden yllättäjistä, joten vedonlyöjien kannattaa seurata tarkasti joukkueiden suorituksia.

Stanley Cupin suosikit ja vuoden haastajat

Viime kauden mestari Florida Panthers on jälleen yksi kauden suurimmista suosikeista. Kapteeni Aleksander Barkovin johdolla joukkue tavoittelee harvinaista temppua: Stanley Cupin voittoa toistamiseen peräkkäin, mikä olisi merkittävä saavutus nykypäivän NHL:ssä. Panthers on säilyttänyt suuren osan mestarijoukkueensa ydinpelaajista, mikä tekee heistä vahvan kandidaatin mestaruuteen myös tällä kaudella.

Edmonton Oilers on toinen kuitenkin joukkue, joka himoitsee mestaruutta yhtä lailla. Viime kaudella joukkue pääsi finaaleihin asti, mutta jäi niukasti ilman mestaruutta. Oilersin tavoite on selvä: tuoda Stanley Cup takaisin Kanadaan ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Joukkueen kärkipelaajat, kuten Connor McDavid ja Leon Draisaitl, ovat valmiita johtamaan joukkuettaan mestaruustaistoon.

Näiden kahden suurimman mestarisuosikin lisäksi myös Buffalo Sabres on joukkue, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Sabresilla on nuori ja kunnianhimoinen kokoonpano, ja he ovat päättäneet katkaista 13 vuotta kestäneen Playoff-kuivakauden. Tämä joukkue voi olla yksi kauden yllättäjistä, ja heillä on potentiaalia tehdä vaikutus sekä kaukalossa että vedonlyöntimarkkinoilla. Sabresin yllätyspotentiaali tekee heistä mielenkiintoisen seurattavan kauden aikana.

NHL vedonlyönti 2024

Vedonlyönnissä kannattaa kiinnittää huomiota paitsi mestarisuosikkeihin, myös potentiaalisiin yllätysjoukkueisiin. Utah Hockey Club voi nousta mielenkiintoiseksi joukkueeksi, sillä heidän ensimmäinen kautensa NHL:ssä on vielä täynnä kysymysmerkkejä. Buffalo Sabres puolestaan voi olla yksi kauden suurista yllätyksistä, sillä heillä on nuori, kunnianhimoinen joukkue, joka tavoittelee playoff-paikkaa ensimmäistä kertaa 13 vuoteen. Molemmat joukkueet tarjoavat jännittäviä mahdollisuuksia vedonlyöjille, jotka etsivät rohkeita pelivalintoja.

Lisäksi kansainväliset ottelut, kuten Global Series -pelit ja kauden erityistapahtumat, kuten Winter Classic ja helmikuussa pelattava 4 Nations Face-Off, tarjoavat ainutlaatuisia vedonlyöntimahdollisuuksia. Näissä tapahtumissa joukkueiden voimasuhteet ja dynamiikat ovat hieman erilaisia kuin normaalisti, mikä avaa uusia mahdollisuuksia pelivalinnoissa.

Kauden aikana vedonlyöjien on syytä tarkkailla tarkasti loukkaantumistilanteita ja joukkueiden vireystilaa, sillä pitkän kauden aikana nämä tekijät voivat vaikuttaa merkittävästi otteluiden lopputuloksiin. Erityisesti playoffeja lähestyttäessä, taistelu pudotuspelipaikoista kovenee, mikä tarjoaa jännittäviä mahdollisuuksia vedonlyöntiin.

NHL-kaudesta 2024–25 on tulossa mielenkiintoinen yhdistelmä yllätyksiä ja ennakkoon vahvoina pidettyjä joukkueita.  Parhaat joukkueet kohtaavat kovia haasteita, mutta mestaruuden tavoittelu tuo esiin parhaat suoritukset niin kentällä kuin vedonlyöntimarkkinoillakin. Vedonlyöjien kannattaa pitää silmällä joukkueiden dynamiikkaa ja ajoittaa panoksensa tarkasti kauden edetessä.